“Alles voor werkende mensen”

leo1
Eigenaar van het bedrijf Werkmans: Leo Beekmans

Het bedrijf Werkmans helpt chronisch zieken weer te reïntegreren in de samenleving als ze daar klaar voor zijn. Dit doen ze door zieken te coachen en helpen zoeken naar een baan. “We doen alles om mensen aan het werk te krijgen en houden,” vertelt de eigenaar van het bedrijf Leo Beekmans.

De zieken komen vaak binnen via het UWV als ze een uitkering hebben. “We overleggen veel met het UWV en ze weten dat ze op ons kunnen rekenen” vertelt Beekmans. Ook krijgen ze vaak mensen binnen via gemeentes die ze inhuren. “We helpen gemeentes van Bergen op Zoom tot Nijmegen en van Utrecht tot Maastricht,” aldus Leo Beekmans.

Het proces
Het bedrijf begint vaak met het opstellen van een Plan van Aanpak samen met de klant. “Dat is belangrijk, want dan weten we allebei waar we aan toe zijn.” vertelt Beekmans. Vervolgens wordt er een loopbaanonderzoek gehouden. “We kijken dan naar de interesses en vaardigheden en zoeken dan een plekje op de arbeidsmarkt,” vertelt Beekmans. Ook krijgen de klanten les in solliciteren en hoe ze zich goed kunnen profileren via social media. De eigenaar: “Het is van essentieel belang om een goede indruk achter te laten bij een bedrijf.” Vervolgens gaat Werkmans op zoek naar werkgevers die eventueel een chronisch zieke een baan aan kunnen bieden. Als ze deze gevonden hebben gaan de werknemers van Werkmans samen met de zieke langs bij het bedrijf om kennis te maken. “In eerste instantie beginnen we altijd met een baan als een werkervaring plek, proefplaatsing of stageplek. Dan kunnen onze klanten laten zien wat ze kunnen. Vervolgens kan een klant natuurlijk naar een ander bedrijf worden overgeplaatst,” zegt Beekmans.

Het komt ook voor dat bedrijven zelf een vacature aanbieden bij Werkmans. “Grote bedrijven hebben wel vaak plek voor onze klanten. Bij mkb’ers is dat minder vaak, maar dat is logisch.”

Ziektes voorkomen
Op dit moment vind Beekmans het erg leuk om andere mensen te kunnen helpen, maar hij vind het wel jammer dat het bedrijf vaak pas wordt ingeschakeld op het moment dat mensen al ziek zijn. Leo Beekmans: “Ik zou het mooi vinden als we al eerder in het proces zouden kunnen helpen. Ook zou ik graag samen met andere bedrijven willen voorkomen dat mensen ziek worden.”.

Plaats een reactie